Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΜΕ

10 Αυγούστου 2010, 21:50 | ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

Δεν βλέπω καμία πρόταση του Υπουργείου για το πρόβλημα που υπάρχει εδω και πολυ καιρό με τα καταστατικά των Πολυκατοικιών.Υπάρχει μια σύγχυση μεταξύ των ραδιοερασιτεχνικών κεραιών με τις κεραίες τηλεοράσεως και κινητής τηλεφωνίας.
Είναι δύσκολο εως και απαγορευτικό να τοποθετηθεί κεραία ραδιοερασιτέχνη σε πολυκατοικία.Χρειάζεται να γίνει τροποποίηση στην υπάρχουσα νομοθεσία ώστε να έχει δικαίωμα ο ραδιοερασιτέχνης να εγκαθιστά έστω μια κεραία βραχέων και μια κεραία VHF/UHF/SHF ανεξάρτητα απο το καταστατικό της πολυκατοικίας.
Με την παρούσα κατάσταση η άδεια ειναι άχρηστη χωρίς κεραία εκπομπής και λήψης.Αποτρέπουμε τους νέους να ασχοληθούν με την υπηρεσία ραδιοερασιτέχνη.
Μετά τιμής
Βένετσάνος Σταμάτης
SV1EML

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΔΩ

2 σχόλια:

sv6ied είπε...

Φίλε Σταμάτη δεν ξέρω αν μπορώ να σε βοηθήσω αλλά εδώ στα Ιωάννινα είχαμε μια μήνυση σε έναν ραδιοερασιτέχνη για την κεραία στην πολυκατοικία και σύμφωνα με τον κανονισμό τής πολυκατοικίας απαγορευόταν κεραίες και επιτρέπεται μια κεντρική (χωρίς να το διευκρινίζει ποιες κεραίες) και μετά από έναν δικαστικό αγώνα κερδίσαμε και η κεραία έμεινε ως είχε .
Σαν πρόεδρος του τοπικού συλλόγου εδώ ανέλαβα προσωπικά την υπόθεση και έχω και την δικογραφία και την απόφαση αν μπορεί να σε βοηθήσει.
Πάντως το δύσκολο ήταν να εξηγήσουμε τι είναι ραδ/χνης στο δικαστήριο και με τεχνικούς ηλεκτρονικούς για μάρτυρες το καταφέραμε και διαχωρίσαμε τις κεραίες τηλεόρασης από τις δικές μας κεραίες και τις κεραίες wifi και sattelite.
Τα βασικά επιχειρήματα μας ήταν ότι αποτελεί αναφθέρετο δικαίωμα η εξάσκηση του χόμπι και αν δεν θέλουν πολλές κεραίες ας μπει μια κεντρική κεραία ραδιοερασιτεχνική και να την χρησιμοποιούν όλα τα διαμερίσματα ή όσα θέλουν( Άλλο που πρακτικά μπορεί να μην γίνετε) και το δεύτερο ότι η κεραία αποτελούσε κομμάτι από την πολιτική προστασία και ήταν για το γενικότερο καλό τής κοινωνίας.
Όλα τα έξοδα και τον δικηγόρο τα ανέλαβε ο σύλλογος και δεν ασχολήθηκε ο ραδ/χνης και μια και κερδίσαμε την δίκη δεν υπήρξαν έξοδα χρηματικά φυσικά.


73
sw6ied

SV1EML είπε...

Γειασου Δημητρη.
Το θεμα ειναι να μην φτανει κανεις στα δικαστηρια και να μην κανει περριτα εξοδα για να διεκδικηση τι!!!! το αυτονοητο.
Αν ο νομοθετης δεν φροντιζει απο την αρχη να σε καλυπτει αστα να πανε.Τουλαχιστον να λενε σε οσους θελουν να ασχοληθουν με το HOBBY οτι υπαρχει αυτο το προβλημα(hi-hi-hi)
Προσωπικα δεν πιστευω να γινει τιποτα γιατι ειναι μπΛεξιμο με τα υπουργεια και με τον ΑΣΤΙΚΟ και ΠΟΙΝΙΚΟ κωδικα.
Ευτιχως υπαρχει το DSTAR-ECHOLINK για παρηγορια.
73 ν

DxCoffee - Hamradio Magazine

DUST COVER

DUST COVER
ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ετικέτες

WORLD CLOCK

QRZ