Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

RADIOKIT PIXIE 40-80 QRP

Απο το περιοδικό "ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ"
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗ ΒΡΑΧΕΩΝ
Για τους λάτρεις των κατασκευών, παρουσιάζουμε Βήμα-Βήμα την ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ του αναβαθμισμένου ΚΙΤ Pixie. Ένας απλούστατος πομποδέκτης CW, με πολύ λίγα υλικά που έχει κατασκευαστεί και συζητηθεί αρκετά από πάρα πολλούς ραδιοερασιτέχνες σε όλον τον κόσμο... Ιδανικός για να αισθανθεί κάποιος για πρώτη φορά την ικανοποίηση και την απόλαυση της ιδιοκατασκευής και της αποτελεσματικής λειτουργίας μιας ηλεκτρονικής συσκευής !
Αποκτήστε το ΚΙΤ με το ΚΟΥΠΟΝΙ ΕΚΠΤΩΣΗΣ.

• Ακόμη μια ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ μικροσκοπικού πομπού για τα 40m, που χρησιμοποιεί ΜΟΝΟ 10 εξαρτήματα! Ένα απλούστατο κύκλωμα που λειτουργεί ικανοποιητικά στις ραδιοερασιτεχνικές ζώνες και που σίγουρα θα σας προκαλέσει το ενδιαφέρον !

Απο το Κατάστημα  http://www.freebytes.com
Το RadiØKit-1 ανήκει σε μία σειρά ηλεκτρονικών kit που προσφέρουμε όχι μόνο σε ραδιοερασιτέχνες που θέλουν να ανακαλύψουν την χαρά του να φτιάχνεις μόνος τον εξοπλισμό σου αλλά και σε όσους γενικά ασχολούνται με την ιδιοκατασκευή ηλεκτρονικών kit για καθημερινή χρήση ή απλά και μόνο γιατί τους αρέσει και τους ικανοποιεί. Το RadiØKit-1 κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις για τα 80Μ (RadiØKit-180) ή τα 40Μ (RadiØKit-140).

Το συγκεκριμένο kit είναι βασισμένο στον γνωστό πομποδέκτη Pixie που παρουσιάστηκε πριν από πολλά χρόνια. Η σχεδίασή του βελτιώθηκε με τον καιρό και ακόμα προκαλεί το ενδιαφέρον ραδιοερασιτεχνών από όλο τον κόσμο λόγω της απλότητας του, της ικανοποιητικής του απόδοσης και της ευκολίας κατασκευής του.

Το RadiØKit-1 έχει επιπλέον προσθήκες και βελτιώσεις σε σχέση με το αρχικό κύκλωμα. Το τυπωμένο κύκλωμα είναι κατασκευασμένο από υλικό FR4 (εποξικό υλικό ενισχυμένο με υαλονήματα) και η θέση των υλικών είναι εκτυπωμένη στο επάνω μέρος της πλακέτας για ευκολία στην τοποθέτηση. Όλες οι πίστες χαλκού στο κάτω μέρος της πλακέτας είναι καλυμμένες με ειδικό βερνίκι για αποφυγή βραχυκυκλωμάτων και οξειδώσεων ενώ όλες οι τρύπες για την τοποθέτηση των υλικών έχουν ήδη γίνει. Υπάρχουν επίσης τέσσερις επιπλέον τρύπες για στερέωση της πλακέτας μέσα σε κουτί με την χρήση βιδών και αποστατών.

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο RadiØKit-1 είναι υψηλής ποιότητας. Οι αντιστάσεις είναι τύπου metal film με ανοχή 1%, οι πυκνωτές είναι τύπου MLCC και οι ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές είναι μικρού μεγέθους τύπου 85°C. Τα πηνία είναι τύπου αντίστασης για υψηλή απόδοση και ελαχιστοποίηση του καταλαμβανόμενου από αυτά χώρου. Τα πολύ γνωστά transistor 2N2222A και 2N2219 χρησιμοποιούνται για ακόμα καλύτερη απόδοση ισχύος.
Η τάση τροφοδοσίας παρέχεται από μία μπαταρία 9 Volt η από προαιρετικό τροφοδοτικό 9-12V και η ισχύς εξόδου που ο πομποδέκτης μπορεί να δώσει μπορεί να ξεπεράσει τα 500mW ανάλογα με την τάση τροφοδοσίας. Τα μόνα επιπλέον εξαρτήματα που χρειάζεστε είναι ένα χειριστήριο κώδικα Morse, ένα ακουστικό ή μικρό μεγάφωνο και μία κατάλληλη κεραία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

DxCoffee - Hamradio Magazine

DUST COVER

DUST COVER
ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ετικέτες

WORLD CLOCK

QRZ