Τρίτη, 22 Μαΐου 2012

ΝΕΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ

Εγκαινιάζεται επισήμως σήμερα στο Τόκιο, ο υψηλότερος πύργος του κόσμου και μόνο σήμερα αναμένεται να τον επισκεφτούν 200.000 άνθρωποι.
Χιλιάδες άνθρωποι περίμεναν ήδη στη σειρά, κάτω από τη βροχή, στην είσοδο του Tokyo Skytree, ύψους 634 μέτρων, που από σήμερα θα είναι το νέο τηλεπικοινωνιακό κέντρο της ιαπωνικής πρωτεύουσας, με 312 καταστήματα και εστιατόρια, γραφεία, ενυδρείο και πλανητάριο.

Ο ουρανοξύστης που βρίσκεται στο ανατολικό Τόκιο έχει δύο παρατηρητήρια στα 350 και στα 450 μέτρα και θέα 360 μοιρών της μεγαλούπολης.


«Ελπίζω πως ο Tokyo Skytree θα βοηθήσει στην ανάκαμψη του τουρισμού και θα αποτελέσει το κίνητρο που θα δώσει ζωή στις περιοχές της βόρειας Ιαπωνίας οι οποίες επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό», τόνισε ο υπουργός Υποδομών Τακέσι Μαέντα.

Το Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες χαρακτήρισε τον Νοέμβριο τον Tokyo Skytree τον ψηλότερο πύργο στον κόσμο, ξεπερνώντας τον Πύργο της Καντόνας, ύψους 600 μέτρων. Το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο είναι το ύψους 828 μέτρων Burj Khalifa στο Ντουμπάι.

Η εταιρία που διαχειρίζεται τον πύργο εκτιμά πως οι επισκέπτες θα φτάνουν ετησίως τα 25 εκατομμύρια.


ΠΗΓΗ : ΠΑΛΜΟΣ 965

Δεν υπάρχουν σχόλια:

DxCoffee - Hamradio Magazine

DUST COVER

DUST COVER
ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ετικέτες

WORLD CLOCK

QRZ